Newsflash
Internaționale

SUA limitează utilizarea vaccinului de la Johnson&Johnson

de L. Budin - mai 6 2022
SUA limitează utilizarea vaccinului de la Johnson&Johnson

Agenția americană a medicamentului FDA limitează utilizarea serului anti-COVID de la Johnson&Johnson, după evaluarea riscului ca cei vaccinați să dezvolte tulburări rare, dar grave, de colagulare.

Într-un comunicat, agenţia federală semnalează că autorizația de urgenţă a vaccinului de la Johnson&Johnson va fi de acum înainte valabilă doar pentru persoanele de peste 18 ani, pentru care nu există alte vaccinuri disponibile sau care nu doresc să primească un alt ser, informează Agerpres

vaccin-ser-covid

Decizia vine ca urmare a riscului de tromboză cu trombocitopenie (TTS), după administrarea acestui vaccin.

Am urmărit îndeaproape vaccinul şi apariţia TTS după administrare şi folosim informaţia actualizată a serviciilor noastre de securitate pentru a revizui autorizaţia de urgenţă”, a declarat medicul Peter Marks, director al centrului de Evaluare şi Cercetare Biologică al FDA.

Datele oficiale arată că circa 18 milioane de doze de vaccin J&J au fost administrate în SUA, reprezentând 7,7% din persoanele vaccinate cu schema completă.

FDA a constatat că sindromul TTS apare rar - 3,23 de cazuri la un milion de doze de vaccin administrate. Însă, încă din decembrie anul trecut, autorităţile sanitare ale SUA au recomandat utilizarea vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech şi Moderna în locul celor de la Johnson & Johnson.

India spune că nu a avut 4 milioane de decese COVID, așa cum indică OMS

Au fost identificate două noi subvariante ale Omicron

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe