Newsflash
Internaționale

SUA îşi consolidează campania de vaccinare împotriva variolei maimuţei

de Dorina Novac - iun. 29 2022
SUA îşi consolidează campania de vaccinare împotriva variolei maimuţei

Autorităţile sanitare americane au anunţat, marţi, distribuirea imediată a 56.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei în zonele cu transmitere virală puternică.

Până acum, vaccinarea era propusă doar pentru persoanele care prezentau o expunere cunoscută la această boală, scrie Agerpres.

„Autorităţile sanitare americane recomandă de acum înainte ca vaccinurile să fie administrate şi persoanelor expuse recent la variola maimuţei, care ar fi putut să nu fie identificate prin anchete epidemiologice şi prin căutarea contacţilor”, a anunţat Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie sanitară din Statele Unite.

Citește și: OMS: Variola maimuţei nu este o urgenţă sanitară mondială

Sunt vizaţi, de exemplu, bărbaţii implicaţi în relaţii sexuale cu alţi bărbaţi care au avut recent mai mulţi parteneri sexuali într-un spaţiu în care prezenţa variolei maimuţei este cunoscută sau într-o zonă în care această maladie se propagă.

Aproximativ 4.700 de cazuri au fost detectate de la începutul lunii mai la nivel mondial, dintre care 306 în Statele Unite, însă niciunul nu a fost mortal până în prezent, a precizat Rochelle Walensky.

Cunoscută la oameni încă din 1970, variola maimuţei este considerată o boală mai puţin periculoasă şi mai puţin contagioasă decât variola umană, eradicată în 1980. Maladia este endemică în mai multe ţări din Africa Centrală şi Africa de Vest.

Guvernul american a distribuit până acum peste 10.000 de doze de vaccin şi a distribuit marţi alte 60.000 de doze suplimentare de vaccin Jynneos, a declarat David Boucher, de la Departamentul american de sănătate şi servicii sociale (HHS).

Autorităţile americane au dat asigurări spunând că vor avea la dispoziţie 240.000 de doze suplimentare în săptămânile imediat următoare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe