Newsflash
Internaționale

Studiu: Un medicament pentru angină ar putea trata infecția cu SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - feb. 23 2021
Studiu: Un medicament pentru angină ar putea trata infecția cu SARS-CoV-2

O echipă de cercetători a identificat un medicament care ar avea potențial în tratarea COVID-19.

Un medicament aprobat la nivel federal în SUA pentru afecțiunile inimii prezintă o eficacitate semnificativă în intervenția modului în care virusul SARS-CoV-2 pătrunde în celulele gazdă ale oamenilor, potrivit unui studiu nou realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Texas A&M și de la Universitatea Texas Medical Branch (UTMB), scrie medicalxpress.com

tratament covid medicament angina

Medicamentul bepridil, care are denumirea comercială Vascor, este în prezent aprobat de FDA (Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite) pentru a trata angina pectorală, o condiție asociată cu probleme cardiace.

„Un singur medicament este în prezent disponibil, remdesivir, pentru a oferi beneficii limitate pacienților cu COVID-19, iar virusul ar putea cu ușurință să îl ocolească. Găsirea unor medicamente alternative este imperativă. Echipa noastră a analizat peste 30 de medicamente aprobate de FDA sau de Agenția Europeană pentru Medicamente, pentru abilitatea lor de a inhiba pătrunderea virusului SARS-CoV-2 în celulele umane. Studiul a descoperit că bepridil oferă cel mai mare potențial pentru tratamentul COVID-19. Drept rezultat, noi milităm pentru a se lua în considerare utilizarea bepridilului în studiile clinice care au legătură cu SARS-CoV-2”, a declarat profesorul Wenshe Ray Liu, de la Department of Chemistry din cadrul Universității Texas A&M.

Studiul experților de la Texas A&M-UTMB este acum disponibil pe site-ul Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) și este programat să fie publicat în versiunea print în 9 martie.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe