Newsflash
Internaționale

Studiu COVID-19: Izolarea la domiciliu a prevenit peste 3 milioane de decese în Europa

de Dorina Novac - iun. 9 2020
Studiu COVID-19: Izolarea la domiciliu a prevenit peste 3 milioane de decese în Europa

Restricțiile instituite pentru a preveni răspândirea noului coronavirus au dus la evitarea a peste 3 milioane de decese în 11 țări din Europa, potrivit unui studiu publicat, luni, în revista Nature.

Realizat de cercetătorii de la Imperial College London, studiul analizează principalele măsuri luate în perioada pandemiei de COVID-19, cum ar fi interzicerea evenimentelor publice, restricționarea călătoriilor și închiderea magazinelor și a școlilor.

studiu europa
Sursă imagine: Pixabay

 

Cercetătorii au comparat numărul de decese înregistrate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor cu numărul de decese care ar fi avut loc în absența măsurilor de control, estimate prin metoda modelării, scrie leparisien.fr.

Studiul mai arată că până la începutul lunii mai, un număr de 12-15 milioane de persoane din 11 țări au fost infcetate cu noul coronavirus.

Astfel, potrivit leparisien.fr, Belgia ar avea cea mai mare rată de infecție-, 8% din populație a contractat virusul SARS-CoV-2, urmată de Spania (5,5%), Regatul Unit (5,1%) și Italia (4,6%).  În schimb, doar 710.000 de germani au contractat virusul, adică 0,85% din populație.

„Măsurarea eficacităţii acestor intervenţii este importantă, având în vedere impactul lor economic şi social. (…) Măsurile de menținere ar trebui luate în considerare pentru a ține virusul SARS-CoV-2 sub control”, au precizat cercetătorii.

Cele 11 țări sunt: Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Spania, Franța, Italia, Norvegia, Regatul Unit, Suedia și Elveția.

Un alt studiu realizat de Universitatea Berkeley (Statele Unite), și publicat luni în revista Nature, estimează că aproximativ 530 de milioane de cazuri de COVID-19 au fost evitate în șase țări (China, Coreea de Sud, Statele Unite, Franța, Iran și Italia) datorită măsurilor puse în aplicare până la 6 aprilie.

Autorii studiului au comparat nivelurile de creștere a infecției înainte și după aplicarea acestor măsuri și au ajuns la concluzia că acestea au „încetinit considerabil” transmiterea COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe