Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Studiu: COVID-19 agravează tinitusul

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 6 noiembrie 2020, ora 15:49

O cercetare recentă a scos la iveală faptul că tinitusul este exacerbat de COVID-19. Este vorba de o condiție frecvent întâlnită, care duce la percepția unui sunet sau țiuit în ureche și la nivelul capului.

Un studiu recent arată că tinitusul este agravat de boala COVID-19, scrie www.sciencedaily.com. Acest studiu a fost realizat pe 3.103 de persoane cu tinitus și a fost condus de oamenii de știință de la Anglia Ruskin University (ARU), în colaborare cu Asociația Americană de Tinitus. Au fost incluși în cercetare participanți din 48 de țări, iar majoritatea acestor oameni provin din Marea Britanie și din SUA.

tinitus tiuit ureche agravat de COVID-19 studiu

Publicată în „Frontiers in Public Health”, cercetarea a arătat că 40% dintre persoanele care prezentau simptome de COVID-19 au simțit, simultan, o agravare a tinitusului, scrie sursa citată.

Deși studiul s-a axat pe persoanele care aveau un tinitus preexistent, un număr mic de participanți a raportat și faptul că disconfortul lor a fost inițial declanșat de dezvoltarea simptomelor de COVID-19, ceea ce sugerează că tinitusul ar putea fi un simptom de „boală COVID-19 îndelungată” în unele cazuri.

Cercetarea a mai arătat că un număr mare dintre participanți crede că tinitusul, în cazul lor, este agravat de măsurile de distanțare fizică introduse de autorități pentru a ajuta la controlul răspândirii virusului. Aceste măsuri au dus la modificări semnificative în ceea ce privește rutina de la locul de muncă și stilul de viață al participanților.

Credit foto: Gerd Altmann de la Pixabay

Etichete: studiu COVID-19 studiu covid tinitus simptom covid simptom coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.