Newsflash
Internaționale

Studiu ce are în vedere remdesivir, pus pe pauză

de Florentina Ionescu - oct. 14 2020
Studiu ce are în vedere remdesivir, pus pe pauză

Organisme independente de monitorizare au întrerupt înrolarea într-un studiu care testează antiviralul remdesivir, plus o terapie experimentală bazată pe anticorpi, dezvoltată de Eli Lilly and Company, scrie The Associated Press.

Compania Eli Lilly, potrivit sursei citate, a confirmat marți că studiul a fost pus pe pauză „dintr-o abundență de precauție” și reprezentanții săi au declarat că siguranța este principala preocupare acum. Compania farmaceutică nu a oferit mai multe informații. Și nici instituția din Statele Unite ale Americii (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) care sponsorizează studiul nu a comentat imediat situația. 

studiu clinic pus pe pauza medicament antiviral

Anticorpi și medicamente experimentale

Anticorpii sunt proteine pe care corpul uman le produce atunci când apare o infecție. Ei se atașează de un virus și ajută la eliminarea lui din organism. Medicamentele experimentale sunt versiuni concentrate ale unui anticorp specific sau a doi anticorpi specifici care au funcționat cel mai bine împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 în testele de laborator și în testele pe animale.

Studiul pus pe pauză, numit ACTIV-3, a început în august și a avut ca obiectiv înrolarea a 10.000 de pacienți cu COVID-19 spitalizați din Statele Unite, Danemarca și Singapore. Toți pacienții aceștia au primit remdesivir, care a fost autorizat în SUA ca tratament de urgență pentru pacienții cu COVID-19, plus fie anticorpii companiei Eli Lilly, fie placebo.

Pauzele nu sunt ceva neobișnuit în studiile clinice

Astfel de pauze nu reprezintă ceva ieșit din comun în studiile clinice desfășurate pe termen lung. Pauza impusă în studiul companiei Eli Lilly vine la o zi după ce o pauză temporară în procesul de înrolare într-un studiu pentru vaccinul pentru coronavirusul SARS-CoV-2, mai scrie sursa citată.

Reprezentanții companiei Johnson & Johnson au spus marți că va dura câteva zile înainte de a ști mai multe despre o boală inexplicabilă apărută la unul dintre participanți care a cauzată această pauză în ultima vază a acestui studiu pentru vaccinul anti-COVID-19.


Notă autor:

Sursa foto: rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe