Newsflash
Internaționale

Studiu american: numărul tinerilor cu diabet de tip 2 s-a dublat

de L. Budin - aug. 25 2021
Studiu american: numărul tinerilor cu diabet de tip 2 s-a dublat

Numărul tinerilor diagnosticați cu diabet de tip 2 s-a dublat în Statele Unite, din 2001 până în 2017, arată un studiu recent.

Procentul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, diagnosticaţi cu diabet de tip 2, a crescut cu 95% pe o perioadă de 16 ani. Rata estimată a tinerilor cu vârsta sub 20 de ani care suferă de diabet de tip 1 a crescut cu 45%, arată agenția Reuters, preluată de Agerpres.

test-diabet

Incidenţa crescută a diabetului, în special a celui de tip 2, care poate fi prevenit, are potenţialul de a crea o cascadă de consecinţe nocive pentru sănătate”, a spus Giuseppina Imperatore care coordonează Departamentul pentru supravegherea bolilor, din cadrul diviziei pentru diabet a Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Noile descoperiri au fost făcute în cadrul programului „SEARCH for Diabetes in Youth”, finanţat de CDC şi de Institutul Naţional de Sănătate (NIH).

Unul din 10 americani – adică 34 de milioane de oameni -  suferă de diabet. Circa 1,6 milioane au diabet de tip 1.

Jean M. Lawrence, autoarea principală a studiului şi directoare a programului de diabet din cadrul NIH, a spus că sunt necesare cercetări suplimentare, pentru a înţelege mai bine factorii care determină aceste creşteri.

Prevalenţa în creştere a diabetului de tip 2 ar putea fi cauzată de rate sporite ale obezităţii infantile, de expunere intrauterină la obezitate şi la diabet matern”, a spus Lawrence.

Pandemia de COVID-19 a avut un impact negativ asupra persoanelor cu diabet, inclusiv asupra celor care nu au contractat noul coronavirus, dar care au fost afectate de izolare și de alte disfuncționalități înregistrate în această perioadă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe