Newsflash
Internaționale

START-UP în sănătate

de Dr. Diana Andronache - feb. 5 2021
START-UP în sănătate

Un concept gândit de un start-up portughez va permite screeningul neinvaziv și stratificarea pacienţilor cu boala Alzheimer, ceea ce permite și mai mult centrarea studiilor clinice pe pacient.

Start-up-ul portughez iLoF își propune să utilizeze tehnologia avansată, bazată pe algoritmi de inteligenţă artificială și pe un dispozitiv cu semnale fotonice, pentru a dezvolta aplicaţii medicale personalizate.

Acest concept va permite screeningul neinvaziv și stratificarea pacienţilor diagnosticaţi cu boala Alzheimer, ceea ce permite și mai mult centrarea studiilor clinice pe pacient.

Astfel, va fi redus numărul pacienţilor care se retrag din studii ca urmare a metodelor invazive de screening. De asemenea, această tehnologie va reduce costurile cu 40% și timpul presupus de efectuare a screeningului cu 70%.


Notă autor:

https://ilof.tech/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe