Newsflash
Internaționale

Spania a renunțat la obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport

de Dorina Novac - feb. 8 2023
Spania a renunțat la obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport

Purtarea măştii sanitare nu mai este obligatorie începând de miercuri, 8 februarie, în mijloacele de transport în comun în Spania, a anunţat marţi guvernul de la Madrid.

spania

„Am aprobat un amendament la decretul privind masca sanitară prin care obligativitatea purtării acesteia în transportul public este ridicată”, a declarat ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, la sfârşitul unei şedinţe a Consiliului de Miniştri.

Purtarea măştii sanitare va rămâne însă obligatorie în spitale, centrele de sănătate şi căminele de bătrâni, scrie Agerpres.

Citește și: Dr. Mihail Pautov: Cum fixezi corect masca chirurgicală ca să nu te sufoci

Spania a ridicat obligativitatea purtării măştii în interior în aprilie 2022, însă masca a rămas obligatorie în transporturile publice (metrou, autobuz, trenuri etc.).

Aceasta măsură a fost întotdeauna respectată în ţară, care a fost grav lovită de primul val al pandemiei de COVID-19, în primăvara anului 2020.

Spania a fost chiar una dintre puţinele ţări care a reintrodus timp de câteva săptămâni, la sfârşitul anului 2021, obligativitatea purtării măştii în aer liber pentru a face faţă creşterii răspândirii variantei Omicron.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe