Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Situație dramatică în Statele Unite: CDC estimează că va crește numărul deceselor de COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 7 ianuarie 2021, ora 11:15

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA avertizează că numărul deceselor cauzate de COVID-19 ar putea depăși 430.000 până la 30 ianuarie.

Proiecția CDC vine în contextul în care Statele Unite au raportat un record într-o singură zi în ceea ce privește numărul deceselor de COVID și numărul internărilor de persoane infectate, scrie CNN.

covid-19 situatie america cdc decese
Credit foto: Alexandra_Koch de la Pixabay

Totodată, potrivit sursei citate, peste 50 de cazuri de infecție cu varianta de coronavirus identificată inițial în Marea britanie au fost descoperite în Statele Unite ale Americii, au precizat reprezentanții CDC.

Record trist în SUA

Potrivit CNN, Statele Unite au raportat peste 253.000 de noi cazuri de COVID-19. Este vorba de datele raportate ieri de autorități: 253.145 de noi cazuri de COVID-19 depistate și de un record de 3.865 de decese asociate infecției cu noul coronavirus, toate acestea înregistrate miercuri în SUA, potrivit datelor de la Johns Hopkins University.

La sfârșitul zilei de miercuri, au existat cel puțin 21.299.340 de cazuri de coronavirus în Statele Unite ale Americii și cel puțin 361.123 de decese înregistrate la persoanele care au contractat virusul SARS-CoV-2.

Aceste date care reprezintă totalul includ cazuri din toate cele 50 de state, Districtul Columbia și alte teritorii ale SUA, cât și cazurile repatriate. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât autoritățile au raportat peste 3.800 de decese de COVID-19 într-un record zilnic nou.

Proiecția CDC nu este îmbucurătoare

CDC estimează că vor fi peste 438.000 de decese în SUA de pe urma COVID-19 până la sfârșitul lunii ianuarie, mai scrie CNN. O proiecție publicată miercuri de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor arată că vor fi între 405.000 și 438.000 de decese cauzate de infecția cu coronavirus în Statele Unite ale Americii până la 30 ianuarie. Spre deosebire de unele modele individuale, analiza realizată de CDC oferă doar proiecții pe câteva săptămâni în viitor.

Analiza anterioară a celor de la CDC, publicată în 30 decembrie, estima că până la 424.000 de decese cauzate de infecția cu SARS-CoV-2 vor fi înregistrate până la 23 ianuarie.

CNN amintește și că până miercuri, la ora 20.000, cel puțin 360.693 de persoane muriseră deja din cauza COVID-19 în SUA, conform datelor compilate de Johns Hopkins University.

Etichete: decese covid-19 decese cauzate de COVID-19 decese COVID decese coronavirus CDC statele unite ale americii proiecție pacienti covid-19 covid-19 covid in SUA

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.