Newsflash
Internaționale

Siria: Cel puţin 39 de decese în urma epidemiei de holeră

de Dorina Novac - oct. 5 2022
Siria: Cel puţin 39 de decese în urma epidemiei de holeră

Prima epidemie majoră de holeră de peste un deceniu din Siria a ucis cel puţin 39 de persoane din luna septembrie, potrivit unui nou raport al guvernului sirian.

Anunţul survine în momentul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu înrăutăţirea alarmantă a situaţiei din Siria, pe fondul penuriei de apă potabilă şi a pagubelor provocate de conflictul izbucnit în 2011 la infrastructurile de tratare a apei, scrie Agerpres.

epidemie

Ministerul sirian al Sănătăţii a anunţat marţi seara că a înregistrat 39 de decese, dintre care 34 în Alep (nord), şi 594 de infecţii confirmate în 11 din cele 14 guvernorate ale ţării, cel mai mare număr de cazuri fiind înregistrate în guvernoratul Alep.

„Majoritatea deceselor s-au produs din cauza îngrijirilor medicale acordate prea târziu sau la persoane care sufereau de boli cronice”, a adăugat ministerul.

Nu este clar dacă aceste statistici includ zone aflate în afara controlului guvernului din nordul ţării.

Pentru prima dată din 2009, holera, o infecţie diareică acută, a reapărut la începutul lunii septembrie în Siria, unde circa două treimi dintre uzinele de tratare a apei, jumătate din staţiile de pompare şi o treime din turnurile de apă au fost avariate în cei 11 ani de război, potrivit datelor ONU.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe