Newsflash
Internaționale

Sinovac va testa vaccinul său anti-COVID pe copii şi adolescenţi din Africa de Sud

de Dorina Novac - sept. 10 2021
Sinovac va testa vaccinul său anti-COVID pe copii şi adolescenţi din Africa de Sud

Compania chineză Sinovac va testa vaccinul său împotriva COVID-19 pe copii şi adolescenţi din Africa de Sud ca parte a unui studiu global de fază 3.

Anunțul a fost făcut de compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech şi de partenerul său local Numolux Group.

sinovac

Studiul va evalua eficacitatea, imunogenitatea şi siguranţa vaccinului CoronaVac la copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 6 luni şi 17 ani, scrie Agerpres.

În cadrul studiului vor fi înscrişi 14.000 de participanţi din Chile, Filipine, Malaezia, Kenya, şi inclusiv 2.000 din Africa de Sud.

Studiul a fost aprobat de Agenţia Medicamentului din Africa de Sud (SAHPRA), iar primul copil va fi vaccinat vineri la Unitatea de Cercetare Clinică MeCRU din cadrul Universităţii de Ştiinţe ale Sănătăţii Sefako Makgatho.

„Obiectivul principal al studiului este de a evalua eficacitatea a două doze de CoronaVac împotriva cazurilor simptomatice confirmate de COVID-19 la copii şi adolescenţi. Eficacitatea vaccinului va fi evaluată şi în ceea ce priveşte prevenirea cazurilor care necesită spitalizare şi a celor severe de COVID-19”, au precizat cele două companii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe