Newsflash
Internaționale

Singapore: BioNTech deschide o uzină de vaccinuri pe bază de ARNm

de L. Budin - mai 10 2021
Singapore: BioNTech deschide o uzină de vaccinuri pe bază de ARNm

Laboratorul german BioNTech și-a anunțat intenția de a deschide la Singapore o fabrică, unde vor fi fabricate mai multe sute de milioane de doze de vaccin contra COVID-19, pe bază de ARN mesager.

BioNTech deschide noile instalații de producție pentru a face față rapid pericolelor potențiale ale pandemiei, în caz de necesitate, arată un comunicat al laboratorului, preluat de France 24.

cercetare-covid

Compania germană, care a dezvoltat, cu omologul american Pfizer, vaccinul anti-COVID pe bază de ARN mesager, intenționează să-și stabilească, tot la Singapore, sediul social pentru Asia de Sud-Est. 

Sub rezerva că trebuie să obțină aprobările necesare, BioNTech speră ca noua fabrică, cu un grad ridicat de automatizare, să fie operațională în 2023. Va fi prima uzină a companiei deschisă în afara Europei, laboratorul având și o fabrică la Marburg, în Germania. Partenerul său, Pfizer, deține o unitate de producție în SUA și alta în Belgia.

„A avea diferite noduri în rețeaua de producție este o etapă strategică importantă în expansiunea prezenței noastre mondiale”, a declarat Ugur Sahin, director executiv și cofondator al BioNTech.

Reprezentanții companiei au afirmat, săptămâna trecută, că pot produce până la 3 miliarde de doze anul acesta și peste 3 miliarde la anul.

După propunerea americană de suspendare a drepturilor de proprietate intelectuală pentru vaccinurile anti-COVID, patronii BioNTech și cei ai Pfizer au considerat că asta nu ar permite creșterea producției de ser, care necesită un proces complex de fabricație.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe