Newsflash
Internaționale

Șeful ANSP din R. Moldova a demisionat după declarația „COVID a luat viața celor care erau o povară”

de Dorina Novac - sept. 8 2020
Șeful ANSP din R. Moldova a demisionat după declarația „COVID a luat viața celor care erau o povară”

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, Nicolae Furtună, a demisionat din funcție după ce a spus că COVID-19 a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru cei din jur.

Nicolae Furtună a demisionat din funcția de șef al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Republica Moldova, după ce a fost convocat la Guvern de premierul Ion Chicu, scrie deschide.md.

nicolae furtuna

„Premierul Ion Chicu l-a convocat astăzi într-o ședință pe directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună și-a anunțat demisia. Totodată, Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP privind proiectele demarate și care necesită a fi continuate, dar și problemele stringente cu care se confruntă”, se arată într-un comunicat al Guvernului de la Chișinău.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova a declarat într-o emisiune televizată că coronavirusul a luat viaţa oamenilor care deja erau bolnavi.

„Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”, a spus acesta.

Premierul Ion Chicu și-a exprimat regretul pentru declarațiile lansate recent în spațiul public de către Nicolae Furtună.

„Nicolae Furtună a explicat într-un briefing de presă că «expresia a fost înțeleasă eronat» și că în domeniul medicinei termenul «povară» are altă conotație decât cea folosită în societate. Acesta și-a cerut scuze de la cei care au înțeles greșit spusele sale”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe