Newsflash
Internaționale

Scenarii privind repetarea boosterului

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 15 2022
Scenarii privind repetarea boosterului

Multe persoane se întreabă dacă vom avea nevoie de un booster anual. Specialiștii încă nu au un răspuns la această întrebare, mai multe variabile intrând în discuție.

dozabooster

Experţi în sănătate au anunţat recent că mai multe grupuri populaţionale pot primi a doua doză de booster, cu vaccinuri Pfizer-BioNTech sau Moderna. Astfel, adulţii de peste 50 de ani și unele persoane imunocompromise pot primi a doua doză booster cu vaccin ARNm la cel puţin patru luni de la administrarea primei doze.

        Mulţi se întreabă dacă toate persoanele vor avea nevoie de un booster anual. Specialiștii încă nu au un răspuns la această întrebare, neștiind cât durează protecţia oferită de aceste scheme. Răspunsul e influenţat de mai multe necunoscute, printre care posibilitatea apariţiei unor noi variante de SARS-CoV-2. Însă există suficiente dovezi că prima doză booster este importantă. În perioada în care varianta Omicron era dominantă, eficienţa celor trei doze împotriva formelor severe de boală era mare, de 94%.

        Deocamdată, vaccinul este eficient împotriva Omicron, dar este posibil ca pe viitor să necesite o reconfigurare anuală, pe modelul vaccinului antigripal. Decizia de a repeta boosterul e influenţată și de prevalenţa COVID-19 ori de o eventuală sezonalitate a acestei infecţii – infecţiile cu coronavirus fiind, în general, mai prevalente iarna. „Vorbim de multiple variabile, și numai timpul și cercetările continue vor oferi un răspuns”, a transmis pentru CNN dr. Leana Wen, profesor de politici de sănătate la Școala de Sănătate publică a Universităţii George Washington.

 


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2022/04/08/health/vaccine-covid-booster-wen-wellness/index.html

ETICHETErapel booster

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe