Newsflash
Internaționale

Savanții au creat un antibiotic care distruge bacteriile rezistente la tratamentele actuale

de Dorina Novac - iun. 11 2020
Savanții au creat un antibiotic care distruge bacteriile rezistente la tratamentele actuale

Oamenii de știință de la Universitatea Princeton din Statele Unite au descoperit un compus care învinge bacteriile cele mai rezistente la antibiotice. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Cell.

Savanții de la Universitatea Princeton au descoperit un compus - SCH-79797, care are o acțiune dublă – poate să străpungă simultan pereții bacteriilor și să distrugă acidul folic din celulele lor. 

rezisten la bacteriile cunoscute
Sursă imagine: ria.ru

 

Conducătorul studiului, profesorul Zemer Gitai, compară SCH-79797 cu o „săgeată otrăvită” – atacă simultan din interior și din exterior și poate distruge chiar și cei mai puternici adversari: de la Escherichia Coli, la stafilococi și gonococi rezistenți la toate antibioticele cunoscute, scrie RIANovosti.

„Acesta este primul antibiotic care acționează atât împotriva bacteriilor gram-pozitive, cât și gram-negative. Sperăm că, în viitor, acest lucru va duce la apariția de noi tipuri de antibiotic”, a declarat Zemer Gitai.

Autorii studiului remarcă faptul că nu au observat nicio dezvoltare a rezistenței la noul compus. Potrivit acestora, pare un antibiotic care este eficient împotriva tuturor agenților patogeni.

Zemer Gitai a mai spus că SCH-79797 a fost numit „Irresistin ”.

Potrivit RIANovosti, oamenii de știință au încercat să demonstreze colegilor că niciun agent patogen nu poate rezista cu adevărat la SCH-79797.
 
Astfel, aceștia, timp de 25 de zile, au expus agenții patogeni la medicament, ba chiar au obținut din depozitele Organizației Mondiale a Sănătății cea mai rezistentă tulpină de Neisseria gonorrhoeae, una care este în top 5 cel mai dificil de tratat. Și în acest caz, Irresistin a demonstrat eficiență sporită.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe