Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Șase state UE primesc ajutor pentru a transporta materiale pentru vaccinarea anti-COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 2 august 2021, ora 10:58

Uniunea Europeană acordă sprijin statelor membre pentru transportul de produse de primă necessitate în procesul de vaccinare împotriva COVID-19.

Comisia Europeană continuă să acorde sprijin financiar prin intermediul pachetului privind mobilitatea din cadrul Instrumentului dedicat sprijinului de urgență, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

seringi japonia vaccin covid-19

Potrivit sursei citate, Comisia continuă să acorde sprijin financiar prin intermediul pachetului privind mobilitatea din cadrul Instrumentului dedicat sprijinului de urgență.

Ea pune la dispoziția celor șase state membre finanțări de peste 14 milioane de euro pentru transportul de materiale folosite pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și de tratamente împotriva COVID-19.

Această sumă se adaugă celor 150 milioane de euro deja puse la dispoziție pentru transportul de produse medicale esențiale începând de anul trecut.

Medicamente, seringi și ace

Pachetul privind mobilitatea va finanța, de exemplu, transporturi de medicamente pentru terapie intensivă destinate Belgiei și de seringi și ace destinate Italiei. Ceilalți beneficiari ai finanțării acordate de Uniunea Europeană sunt Austria, Cehia, România și Slovenia. În total, s-au finanțat peste 1.000 de zboruri și 500 de livrări.

 „UE a sprijinit în continuare lanțurile de aprovizionare și livrările de echipamente medicale. De la începutul pandemiei, Instrumentul pentru sprijin de urgență s-a dovedit a fi deosebit de util în eforturile noastre comune de combatere a pandemiei de COVID-19. Prin acest pachet, care este cel mai recent dintr-o serie de alte pachete, am finanțat transportul de produse de primă necesitate, pentru a contribui la salvarea vieților pacienților și la impulsionarea campaniilor naționale de vaccinare”, a declarat Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

O gamă mai largă de instrumente

Instrumentul pentru sprijin de urgență (ESI) face parte dintr-o gamă mai largă de instrumente prin intermediul cărora UE furnizează asistență, cum ar fi mecanismul de protecție civilă al UE, inclusiv rescEU, procedurile comune de achiziții publice și Inițiativa pentru investiții ca reacție la coronavirus, care vin în completarea eforturilor depuse de statele membre la nivel național.

Datorită ESI, Uniunea Europeană poate să sprijine statele membre atunci când o criză are o amploare și un impact excepționale, cu consecințe considerabile asupra vieții cetățenilor. În aprilie 2020, ESI a fost activat pentru a ajuta țările UE să facă față pandemiei de COVID-19. Asistența acordată prin intermediul acestui instrument continuă să aibă o importanță fundamentală.

În perioada aprilie-septembrie 2020, în cadrul primei cereri de finanțare pentru transporturi de mărfuri, ESI a pus la dispoziție 150 de milioane de euro unui număr de 18 state membre și Regatului Unit pentru transportul de produse medicale esențiale.

Această finanțare a sprijinit peste 1.000 de zboruri și 500 de operațiuni de transport pe cale rutieră și maritimă, prin care s-au livrat echipamente individuale de protecție, medicamente și echipamente medicale, contribuind astfel la salvarea de vieți omenești.

Până la sfârșitul lunii iunie 2021, s-au mai acordat finanțări care totalizează 1,15 milioane de euro pentru transportul unui număr de 293 de membri ai personalului medical și de 35 de pacienți.

Etichete: uniunea europeana materiale medicale ace vaccinare ace seringa seringi vaccinare covid-19 vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.