Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

SARS-CoV-2 nu s-ar transmite prin alimente sau ambalaje

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 26 februarie 2021

Autoritățile americane susțin că nu există dovezi epidemiologice sau știinţifice care să indice transmiterea SARS-CoV-2 prin intermediul alimentelor sau al ambalajelor acestora

Foto 4 USDA (U.S. Department of Agriculture) și FDA (Food and Drug Administration) au declarat recent că nu există dovezi epidemiologice sau știinţifice care să indice transmiterea SARS-CoV-2 prin intermediul alimentelor sau al ambalajelor acestora.

COVID-19 este o afecţiune respiratorie care se transmite de la o persoană la alta, spre deosebire de virusurile cu transmitere gastrointestinală, precum norovirusul și hepatita A”, subliniază experţii celor două entităţi.

De asemenea, având în vedere faptul că au fost identificate numai particule virale în cantităţi reduse pe suprafaţa ambalajelor alimentare sau ale alimentelor, riscul de transmitere este extrem de scăzut.

Această actualizare se bazează pe informaţiile știinţifice furnizate de experţi internaţionali, inclusiv un consens internaţional publicat de ICMSF (International Commision on Microbiological Specifications for Foods):

„În ciuda faptului că au fost manipulate miliarde de mese și ambalaje alimentare de la începutul pandemiei de COVID-19, până în prezent nu există dovezi conform cărora alimentele, ambalajele alimentare sau manipularea alimentelor ar reprezenta o sursă sau o cale de transmitere importantă pentru SARS-CoV-2”.

Bibliografie
1.https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/covid-19-update-usda-fda-underscore-current-epidemiologic-and-scientific-information-indicating-no?utm_medium=email&utm_source=govdelivery
2.https://www.icmsf.org/wp-content/uploads/2020/09/ICMSF2020-Letterhead-COVID-19-opinion-final-03-Sept-2020.BF_.pdf

Etichete: transmitere covid-19 USDA FDA alimente covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.