Newsflash
Internaționale

Sarcinile administrative din activitatea medicilor ar putea fi automatizate

de Florentina Ionescu - iun. 11 2020
Sarcinile administrative din activitatea medicilor ar putea fi automatizate

Un raport nou elaborat de Universitatea Oxford sugerează că automatizarea ar putea transforma intervențiile medicilor, pentru a crește beneficiile de care se bucură pacienții și personalul medical.

Potrivit medicalxpress.com, acest raport a fost realizat de o echipă de la Oxford Internet Institute, finanțată de o organizație independentă de caritate.

medici raport oxford

Acest raport cu rezultate uimitoare arată cum era digitală poate fi introdusă în activitatea medicilor generaliști. În acest fel, se pot elibera multe ore care pot fi îndreptate către îngrijirile pacienților, însă fără pierderea joburilor full time.

Echipa de la Oxfort a descoperit că automatizarea ar putea:

  • Să afecteze 44% din toată munca administrativă în practica medicală generalistă
  • Să îmbunătățească de fapt calitatea îngrijirilor medicale și satisfacția la locul de muncă.
  • Să nu ducă la pierderile unor locuri de muncă full time.

Bazat pe date și observații de la NHS, mai scrie sursa citată, acest raport oferă dovezi solide despre acele zone în care soluțiile de automatixare ar putea să funcționeze pentru a transforma îngrijirile medicale. Astfel se pot economisi foarte multe ore, profesioniștii din domeniul sănătății vor putea petrece mai mult timp cu pacienții, se va putea reduce numărul de ore suplimentare neplătite și se va îmbunătăți, în general, satisfacția la locul de muncă.

Raportul se intitulează "The Future of Healthcare: Computerisation, Automation and General Practice Services" și a fost publicat recent în „British Medical Journal Open”.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe