Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Sarcinile administrative din activitatea medicilor ar putea fi automatizate

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 11 iunie 2020, ora 10:52

Un raport nou elaborat de Universitatea Oxford sugerează că automatizarea ar putea transforma intervențiile medicilor, pentru a crește beneficiile de care se bucură pacienții și personalul medical.

Potrivit medicalxpress.com, acest raport a fost realizat de o echipă de la Oxford Internet Institute, finanțată de o organizație independentă de caritate.

medici raport oxford

Acest raport cu rezultate uimitoare arată cum era digitală poate fi introdusă în activitatea medicilor generaliști. În acest fel, se pot elibera multe ore care pot fi îndreptate către îngrijirile pacienților, însă fără pierderea joburilor full time.

Echipa de la Oxfort a descoperit că automatizarea ar putea:

  • Să afecteze 44% din toată munca administrativă în practica medicală generalistă
  • Să îmbunătățească de fapt calitatea îngrijirilor medicale și satisfacția la locul de muncă.
  • Să nu ducă la pierderile unor locuri de muncă full time.

Bazat pe date și observații de la NHS, mai scrie sursa citată, acest raport oferă dovezi solide despre acele zone în care soluțiile de automatixare ar putea să funcționeze pentru a transforma îngrijirile medicale. Astfel se pot economisi foarte multe ore, profesioniștii din domeniul sănătății vor putea petrece mai mult timp cu pacienții, se va putea reduce numărul de ore suplimentare neplătite și se va îmbunătăți, în general, satisfacția la locul de muncă.

Raportul se intitulează "The Future of Healthcare: Computerisation, Automation and General Practice Services" și a fost publicat recent în „British Medical Journal Open”.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: personal medical automatizare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC