Newsflash
Internaționale

Sanofi: Rezultate pozitive pentru vaccinul său anti-COVID

de Dorina Novac - feb. 24 2022
Sanofi: Rezultate pozitive pentru vaccinul său anti-COVID

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat, miercuri, rezultate pozitive obţinute într-un studiu de amploare privind vaccinul său anti-COVID-19, dezvoltat în colaborare cu grupul britanic GSK.

Proiectul a fost finalizat cu o întârziere de aproape un an şi după mai multe amânări, scrie Agerpres.

Sanofi

„Sanofi şi GSK vor solicita aprobarea vaccinul lor împotriva COVID-19 de autorităţile de reglementare din Statele Unite şi Uniunea Europeană”, au anunţat într-un comunicat comun cele două companii, la finalul testelor realizate pe mai multe mii de persoane.

Cei doi producători farmaceutici, care nu au făcut încă publice studiile clinice pe care se bazează aceste rezultate, au anunţat că vaccinul lor s-a dovedit eficient în prevenirea oricărei spitalizări asociate COVID-19.

Citește și: COVID-19: Un medicament testat de Sanofi nu a dat rezultate concludente

Companiile au raportat, de asemenea, o eficacitate care depăşeşte uşor pragul de 50% împotriva tuturor infectărilor ce provoacă simptome.

Reprezentanții companiei Sanofi au precizat că sunt rezultate comparabile cu eficacitatea vaccinurilor deja disponibile, în contextul în care vaccinurile existente pe piaţă şi-au pierdut de-a lungul timpului eficacitatea împotriva riscului de infectare, mai ales după apariţia la sfârşitul anului 2021 a variantei Omicron.

Anunţul de miercuri, care deschide calea spre o apropiată lansare pe piaţă, cu condiţia obţinerii autorizaţiei din partea agenţiilor sanitare, marchează finalul unui îndelungat foileton pentru grupul Sanofi, care a înregistrat mai multe eşecuri în proiectele sale ce vizau dezvoltarea unor vaccinuri anti-COVID-19.

Grupul francez a fost nevoit să îşi amâne de două ori etapele prevăzute în calendarul de dezvoltare a acestui vaccin, pe care spera să îl lanseze iniţial înainte de jumătatea anului 2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe