Newsflash
Internaționale

Sanofi anunță rezultate pozitive ale unui studiu clinic pentru vaccinul său anti-COVID

de Dorina Novac - mai 17 2021
Sanofi anunță rezultate pozitive ale unui studiu clinic pentru vaccinul său anti-COVID

Un vaccin împotriva COVID-19 experimental dezvoltat de Sanofi și compania britanică GlaxoSmithKline a arătat un răspuns imun pozitiv în studiile clinice în stadiu incipient.

Sanofi și GlaxoSmithKline (GSK) au precizat că un studiu global de fază III va începe în următoarele săptămâni și va implica mai mult de 35.000 de adulți. Cele două companii speră ca vaccinul să apară pe piață până la sfârșitul anului, scrie Reuters.

vaccin Sanofi

Pentru serul anti-COVID se utilizează aceeași tehnologie ca la unul dintre vaccinurile gripale sezoniere Sanofi. Acesta va fi cuplat cu un adjuvant, o substanță care acționează ca un rapel al serului, realizat de GSK.

„Rezultatele intermediare de fază II au arătat o seroconversie în 95% până la 100% din cazuri după administrarea celei de-a doua doze, la toate grupele de vârstă şi pentru toate dozajele studiate”, a precizat Sanofi.

De asemenea, potrivit reprezentanților companiei, la participanţii care au trecut deja prin infecţia cu SARS-CoV-2, o singură doză de vaccin a generat producţia unor concentraţii ridicate de anticorpi neutralizanţi, ceea ce subliniază solidul interes potenţial pe care îl reprezintă dezvoltarea acestui ser pentru vaccinarea cu doze de rapel.

„Am observat, totodată, că vaccinul nostru a generat un răspuns mai mare de anticorpi la persoanele care au trecut deja prin infecția cu SARS-CoV-2. Analizăm acest lucru în continuare, deoarece poate sugera că vaccinul nostru ar putea fi folosit ca potențial rapel, indiferent de vaccinul pe care cineva l-a primit în prealabil”, a declarat Su-Peing Ng, managerul medical global al Sanofi.

Aproximativ 162,75 milioane de persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2 în mai mult de 210 țări și teritorii de când au fost identificate primele cazuri de coronavirus din China, în decembrie 2019.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe