Newsflash
Internaționale

Românii, ultimii din Europa la căutarea de informaţii online privind sănătatea

de L. Budin - apr. 6 2021
Românii, ultimii din Europa la căutarea de informaţii online privind sănătatea

Dintre cetăţenii europeni de peste 16 ani, jumătate spun că, în 2020, au căutat informaţii online legate de boli, nutriţie sau îmbunătăţirea sănătăţii. Românii au cel mai mic procent din UE.

Cetăţenii ţărilor nordice se află în fruntea clasamentului realizat de Eurostat: în Finlanda, 77% din cei cu vârsta între 16 şi 74 de ani au declarat că au căutat online astfel de informaţii în 2020. Urmează Olanda (76%), Danemarca (72%) şi Germania (70%). La polul opus, căutarea de informaţii online legate de sănătate este mai puţin populară în Polonia (43%), Bulgaria (29%) şi România (28%), arată datele Eurostat, preluate de Agerpres. Media UE este de 55%.

cautare_online

Programare online

Din cetăţenii UE, 20% au declarat că şi-au făcut online o programare la un medic generalist, 13% - că au accesat alte servicii de sănătate pe website-uri sau o aplicaţii, în loc să facă o vizită în persoană la spital sau la doctor, iar 11% - că au accesat online dosarul cu informaţii referitoare la starea lor de sănătate.

Cifre în creştere

În ultimul deceniu, ponderea celor care au căutat online informaţii legate de sănătate a crescut în majoritatea statelor membre UE. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Cehia (41 de puncte procentuale) şi Cipru (40 de puncte procentuale), urmate de Spania (34 puncte procentuale), Irlanda şi Croaţia (ambele cu 33 de puncte procentuale).

În România, ponderea celor care au căutat online, în ultimul deceniu, informaţii legate de sănătate a crescut cu doar 9 puncte procentuale.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe