Newsflash
Internaționale

România va primi 14 milioane de euro din Fondul de solidaritate al UE

de Florentina Ionescu - mar. 12 2021
România va primi 14 milioane de euro din Fondul de solidaritate al UE

Nicu Ștefănuță, europarlamentar din grupul Renew Europe, care reprezintă România la Bruxelles, a anunțat recent că țara noastră va primi 14 milioane de euro din Fondul de solidaritate al UE.

Pe o cunoscută rețea de socializare, europarlamentarul Nicolae Ștefănuță a explicat că din 530 milioane de euro disponibili pentru 17 state membre și 3 în curs de aderare, 14 milioane de euro din Fondul de solidaritate îi revin României. 

covid-19 ajutor financiar euro uniunea europeana

V-ar putea interesa și: Europarlamentar român: „Țara noastră poate beneficia de asistență europeană de calitate” 

„Anunțul a fost făcut astăzi (n.r. - ieri), de către Comisia Europeană. Această finanțare va sprijini o parte din cheltuielile publice cu echipamente de protecție medicală și personală, sprijin de urgență pentru populație și măsuri de prevenire, monitorizare și control al răspândirii bolii. România ar fi putut să beneficieze de acești bani europeni obținuți prin Fondul de solidaritate al UE încă de la finalul anului 2020. Aceștia ar fi ajutat sistemul medical puternic afectat de pandemia de COVID-19. Însă, când România a aplicat pentru acest sprijin financiar, a omis să aplice și pentru avansul plăților”, a scris Nicu Ștefănuță pe pagina sa oficială.

romania 14 milioane euro
Foto: https://www.facebook.com/NicuStefanutaMEP

 

El a amintit și că a intervenit atunci (la finalul lui 2020) cu o scrisoare la comisarul european responsabil pentru bugete, Johannes Hahn, pentru a-i solicita suplimentarea fondului de solidaritate și urgentarea procedurilor.

„Mă bucur că România primește acest ajutor măcar acum, când vorbim despre posibilitatea unui al treilea val de pandemie”, a conchis europarlamentarul român.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe