Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

România începe administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 11 mai 2022, ora 12:27

Administrarea dozei a patra de vaccin Comirnaty- Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA și ECDC, a anunțat Ministerul Sănătății.

Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty- Pfizer BioNTech.

„Pot solicita vaccinarea cu doza a patra persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager. Vaccinarea cu doza a patra se poate efectua la minimum patru luni după efectuarea celei de a treia doze”, transmite Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

„Cei care nu au toate cele trei doze cu ARN mesager pot face a patra doză (ex. două doze cu AstraZeneca, a treia doză ARN mesager). În cazul vaccinului Johnson&Johnson nu se recomandă cea de-a patra doză”, transmite sursa citată.

a patra doza

Etichete: a patra doza Comirnaty- Pfizer BioNTech vaccinare anti -covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC