Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Rezultatele a 1,4 milioane de teste COVID, sustrase de hackeri

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 16 septembrie 2021, ora 14:26

Datele a aproximativ 1,4 milioane de persoane care au făcut teste pentru COVID-19 în Franța, în 2020, au fost furate într-un atac informatic efectuat în timpul verii și confirmat pe 12 septembrie.

Sistemul spitalelor universitare pariziene AP-HP a anunţat, miercuri, că a depus o plângere la procuratura din Paris, în urma furtului, scrie LCI.

teste covid

Hackerii nu au vizat fișierul național de testare, ci un „serviciu sigur de partajare a fișierelor”, utilizat în septembrie 2020 pentru a transmite casei de asigurări de sănătate și agențiilor autorităților regionale de sănătate (ARS) informații utile pentru „urmărirea contacților”.

Potrivit AP-HP, informațiile sustrase includ nume, numere de asigurări de sănătate, rezultatul testelor anti-COVID, precum și informații despre personalul medical implicat în activitatea de testare.

Faptele au fost raportate și Comisiei Naționale pentru Informatică și Libertăți (CNIL) din Franța și Agenției Naționale pentru Securitatea Sistemelor de Informații (ANSSI).

Etichete: hackeri teste covid AP-HP

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.