Newsflash
Internaționale

Rezultate pozitive într-un studiu clinic de fază 3 pentru vaccinul anti-COVID Valneva

de Dorina Novac - oct. 19 2021
Rezultate pozitive într-un studiu clinic de fază 3 pentru vaccinul anti-COVID Valneva

Compania franco-austriacă de biotehnologie Valneva a anunţat că a obţinut rezultate pozitive în cadrul unui studiu clinic de fază 3 ce a vizat vaccinul său candidat împotriva COVID-19.

Reprezentanții companiei Valneva au precizat că studiul a îndeplinit cele două criterii principale de evaluare.

Valneva

În urma unei comparaţii cu vaccinul anti-COVID al companiei AstraZeneca, serul dezvoltat de Valneva, denumit VLA2001, a demonstrat o superioritate faţă de vaccinul AZD1222 prin prisma titrului de anticorpi neutralizanţi (...), precum şi o non-inferioritate în privinţa seroconversiei (SCR mai mare de 95% în cele două grupe vaccinate) la două săptămâni după a doua injecţie (în cea de-a 43-a zi) la adulţi cu vârste de peste 30 de ani, au informat reprezentanții companiei, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, Valneva a menționat că vaccinul său anti-COVID a indus totodată o reacţie mai amplă a celulelor T - ce formează acea parte a sistemului imunitar implicată în imunitatea pe termen lung - şi a generat mai puţine efecte secundare în comparaţie cu vaccinul AstraZeneca.

Numărul voluntarilor care au dezvoltat totuşi COVID-19 a fost redus şi a fost similar în cele două grupuri analizate.

De asemenea, absenţa completă a oricărui caz sever de COVID-19 ar putea sugera că ambele vaccinuri utilizate în acest studiu previn formele severe ale maladiei cauzate de varianta dominantă Delta, precizează DPA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe