Newsflash
Internaționale

Recomandare: germanii vaccinați cu AstraZeneca pot primi la rapel un alt produs

de L. Budin - apr. 2 2021
Recomandare: germanii vaccinați cu AstraZeneca pot primi la rapel un alt produs

Comisia de vaccinare a Germaniei (STIKO) a recomandat ca cetățenii cu vârsta sub 60 de ani, cărora li s-a administrat o primă doză de ser AstraZeneca, să primească la rapel un alt produs.

În cursul acestei săptămâni, responsabili germani din domeniul sănătății declaraseră că doar persoanele de 60 de ani și peste ar trebui să fie vaccinate cu AstraZeneca, din cauza efectelor secundare tromboembolice rare, dar severe. Au anunțat că se vor face recomandări separate pentru persoanele sub 60 de ani, care au primit deja o doză de vaccin, relatează Reuters

vaccinare_germania

Acum, pe site-ul său, Comisia de vaccinare germană arată că nu există date științifice privind siguranța vaccinării cu două tipuri diferite de ser. Până ce aceste informații vor fi disponibile, recomandă totuși ca persoanele sub 60 de ani să primească, la 12 săptămâni de la primul vaccin, un produs de tip ARN mesager.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe