Newsflash
Internaționale

R.D. Congo: începe vaccinarea împotriva Ebola

de Dorina Novac - aug. 25 2022
R.D. Congo: începe vaccinarea împotriva Ebola

O campanie de vaccinare împotriva virusului Ebola a început în oraşul congolez Beni, după ce un nou caz de infectare a fost confirmat în această săptămână, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Peste 200 de doze de vaccin au sosit deja în Beni, un oraş situat în estul R.D. Congo, au precizat reprezentanţii OMS, scrie Agerpres.

ebola

Cel mai recent caz confirmat a fost asociat genetic cu epidemia de Ebola declanşată în perioada 2018-2020 în provinciile North Kivu şi Ituri, care a făcut aproape 2.300 de victime.

Şase oameni au murit în urma unui alt focar provocat de aceeaşi epidemie în 2021.

Un purtător de cuvânt al OMS a declarat pentru Reuters că dozele de vaccin sunt furnizate de această organizaţie şi că vaccinările vor începe joi, 25 august.

Densele păduri tropicale din R.D. Congo sunt un rezervor natural pentru virusul Ebola, care provoacă febră, dureri musculare şi diaree. Virusul poate să persiste în organismele supravieţuitorilor şi să reapară după pauze de mai mulţi ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe