Newsflash
Internaționale

Raport CDC: femeile și bărbații din urban, mai dispuși să folosească telemedicina

de Florentina Ionescu - oct. 14 2022
Raport CDC: femeile și bărbații din urban, mai dispuși să folosească telemedicina

Un raport dat recent publicității de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA arată că femeile și bărbații din mediul urban sunt mai dispuși să folosească telemedicina în relația cu medicii lor curanți.

Potrivit raportului, familiile cu venituri mai mari, cu un nivel mai ridicat al educației, cele de origine hispanică au fost factorii corelați cu o utilizare mai sporită a telemedicinei, scrie mobihealthnews.com.

raport cdc
Captură din raportul de la https://www.cdc.gov/nchs/products/databriefs/db445.htm?

Sursa citată arată că 37% dintre adulții americani au folosit telemedicina în ultimele 12 luni, potrivit unui raport realizat recent de CDC. Analiza a scos la iveală proporția de adulți care au apelat la serviciile și platformele de telemedicină în ultimele 12 luni în funcție de caracteristicile geografice și sociodemografice, pe baza unor sondaje de opinie din 2021 ale National Health Interview Survey (NHIS).

Femeile au fost cele care au raportat mai des folosirea telemedicinei, proporția lor fiind de 42%, în comparație cu 31,7% în cazul bărbaților care au utilizat platforme de telemedicină.

Totodată, raportul a arătat utilizarea telemedicinei în funcție de rasă și de originea hispanică a respondenților. 40,6% dintre amerindieni sau nativii din Alaska au raportat folosirea telemedicinei în perioada respectivă.

Proporția adulților care au folosit telemedicina a crescut și în funcție de nivelul educației, arată raportul CDC. Mai multe detalii găsiții pe site-ul CDC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe