Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Prudență: Târgurile de Crăciun din marile orașe din Europa se deschid, dar sunt restricții

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 26 noiembrie 2021, ora 15:45

Pe măsură ce numărul cazurilor noi de COVID-19 crește în regiunea Europei, târgurile de Crăciun din marile orașe de pe continent se deschid, însă cu unele măsuri de precauție.

Bradul de Crăciun a fost amplasat în piața principală din orașul Frankfurt din Germania, dar o creștere abruptă a numărului de cazuri de COVID-19 a creat un semntiment neplăcut care persistă în târgul de Crăciun din Frankfurt. 

targuri de craciun covid europa restrictii
Fotografie creată de Anton Belitskiy, de la Pexels

În ciuda inconveniențelor cauzate de pandemia de COVID-19, deținătorii de chioșcuri vând ornamente, castane coapte și alte obiecte de sărbători în Frankfurt, precum și în alte orașe europene și sunt încântați că pot participa la târgurile de Crăciun pentru prima dată după doi ani, în special în contextul noilor restricții care intră în vigoare în Germania, Austria și în alte țări în care cazurile de COVID-19 au atins cifre record, scriu cei de la The Associated Press.

Însă tot în acest context, mulți vânzători și producători nu pot participa la evenimente de sezon, pentru că multe târguri de Crăciun au fost anulate în Germania și în Austria. Însă alte țări europene pe care pandemia de COVID-19 nu le-a lovit atât de tare revin la obiceiurile de sărbători. Târgul tradițional de Crăciun din Plaza Mayor din Madrid, în inima capitalei Spaniei, este programat să se deschidă vineri (n.red. - azi) la dimensiunile pe care le avea înainte de pandemie, arată sursa citată.

Oganizatorii spun că măștile de protecție și distanțarea fizică rămân obligatorii.

În Budapesta, capitala Ungariei, târgurile de Crăciun au fost aranjate cu garduri, iar vizitatorii trebuie să facă dovada vaccinării pentru a putea intra. Deschiderea piețelor și a târgurilor de Crăciun reflectă un spectru mai larg de slăbire a restricțiilor în Ungaria, scriu jurnaliștii de la AP, chiar dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 a depășit unele recorduri înregistate în timpul valului din primăvara trecută.

Etichete: craciun pandemie targ de craciun austria Spania coronavirus ungaria coronavirus germania covid germania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.