Newsflash
Internaționale

Protest amplu al angajaţilor sanitari din India

de Dr. Alina SIMACHE - aug. 14 2020
Protest amplu al angajaţilor sanitari din India

Peste 3,5 milioane de angajaţi din domeniul sanitar, aflaţi în prima linie în lupta cu noul coronavirus, s-au alăturat unei demonstraţii cu scopul de a obţine creșteri salariale și echipamente de protecţie personală adecvate.

Protest India„Cel puţin 100 de lucrători sanitari au decedat din cauza
COVID-19 în ţară până acum, însă guvernul nu le-a furnizat nicio asigurare”, a declarat pentru Reuters A. R. Sindhu, secretar al Centre of Trade Unions, în calitate de participant-cheie al protestului din India.

În contextul pandemiei de COVID-19, lucrătorii ASHA (Accredited Social
Health Activists) au efectuat vizite la domiciliu pentru identificarea și monitorizarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Deși aceste persoane au depus eforturi considerabile încercând să reducă transmiterea rapidă a noului coronavirus în cadrul populaţiei, în special în zonele izolate, cu acces limitat la îngrijirile de sănătate, majoritatea primesc salarii minime, de aproximativ 3.000 de rupii indiene, echivalentul a 40 de dolari americani.

„În unele locuri, am întâmpinat numeroase dificultăţi încercând să ajungem la toate locuinţele, în special în regiunile montane (...). Locuinţele sunt distanţate și a trebuit să ne deplasăm la fiecare dintre ele mergând pe jos (...).

În timpul ploilor, a trebuit să traversăm râuri cu barca, dar și poduri de frânghie”, a declarat Nagalakshmi D., un lider al angajaţilor ASHA din statul Karnataka.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe