Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Protest amplu al angajaţilor sanitari din India

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 14 august 2020

Peste 3,5 milioane de angajaţi din domeniul sanitar, aflaţi în prima linie în lupta cu noul coronavirus, s-au alăturat unei demonstraţii cu scopul de a obţine creșteri salariale și echipamente de protecţie personală adecvate.

Protest India„Cel puţin 100 de lucrători sanitari au decedat din cauza
COVID-19 în ţară până acum, însă guvernul nu le-a furnizat nicio asigurare”, a declarat pentru Reuters A. R. Sindhu, secretar al Centre of Trade Unions, în calitate de participant-cheie al protestului din India.

În contextul pandemiei de COVID-19, lucrătorii ASHA (Accredited Social
Health Activists) au efectuat vizite la domiciliu pentru identificarea și monitorizarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Deși aceste persoane au depus eforturi considerabile încercând să reducă transmiterea rapidă a noului coronavirus în cadrul populaţiei, în special în zonele izolate, cu acces limitat la îngrijirile de sănătate, majoritatea primesc salarii minime, de aproximativ 3.000 de rupii indiene, echivalentul a 40 de dolari americani.

„În unele locuri, am întâmpinat numeroase dificultăţi încercând să ajungem la toate locuinţele, în special în regiunile montane (...). Locuinţele sunt distanţate și a trebuit să ne deplasăm la fiecare dintre ele mergând pe jos (...).

În timpul ploilor, a trebuit să traversăm râuri cu barca, dar și poduri de frânghie”, a declarat Nagalakshmi D., un lider al angajaţilor ASHA din statul Karnataka.

Etichete: SARSC-CoV-2 india noul coronavirus COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.