Newsflash
Internaționale

Proiecție: decesele de COVID-19 ar putea ajunge la 2,2 milioane până la finalul anului

de Florentina Ionescu - oct. 30 2020
Proiecție: decesele de COVID-19 ar putea ajunge la 2,2 milioane până la finalul anului

Numărul de decese cauzate de infecția cu coronavirus la nivelul întregii lumi, de la 1 octombrie și până la 31 decembrie 2020, ar putea depăși 2 milioane, arată o proiecție realizată de Statista.com.

Pe baza proiecțiilor făcute la 2 octombrie, numărul de decese cauzate de COVID-19 până la finalul anului 2020 ar putea varia de la 1,6 milioane până la 2,2 milioane la nivel mondial, în funcție de scenariul în care ne aflăm.

cauze de deces in uniunea europeana 2017

În cel mai bun scenariu ar fi măsura de a se folosi în proporție de 95% masca de protecție, ca măsură universală, iar în cel mai rău scenariu, scriu cei de la statista.com, țările vor continua să relaxeze măsurile de distanțare fizică.

Această statistică arată numărul proiectat de decese datorate infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul întregii lumi, de la 1 octombrie și până la 31 decembrie 2020, pe baza a trei scenarii diferite, începând cu data de 22 octombrie. În infografic apare proiecția curentă a situației, măsurile de relaxare și folosirea măștilor la nivelul tuturor țărilor (ca măsură universală).

Statistic: Projected number of coronavirus (COVID-19) deaths worldwide from Oct. 1 to Dec. 31, 2020, by scenario* | Statista
Mai multe statistici pe Statista

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe