Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Primul kit de testare COVID-19 pentru acasă, aprobat de FDA

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 19 noiembrie 2020, ora 10:43

Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite ale Americii a aprobat pentru utilizare de urgenţă primul test pentru COVID-19 care poate fi efectuat în întregime acasă.

Testul care presupune exsudatul nazal este eligibil pentru pacienții cu vârsta de peste 14 ani care au suspiciune de infecție cu SARS-CoV-2 și oferă rezultatele în doar 30 de minute, potrivit CNBC.com.

Potrivit sursei citate, testul a fost creat de Lucira Health din California și a primit marți autorizare pentru folosirea de urgență. Așadar, acest test COVID-19 poate fi efectuat în totalitate acasă.

testari bucuresteni

Agenția a aprobat acest kit de testare de unică folosință pentru persoanele de peste 14 ani dacă furnizorul lor de servicii medicale suspectează că acestea ar putea avea COVID-19.

Produs de o companie privată mică de biotehnologie, Lucira Health, din statul California, acest kit este eligibil pentru utilizarea în spitale, deși în acest caz la pacienții cu vârsta sub 14 recoltarea exsudatului nazal trebuie să fie efectuată de un profesionist din domeniul sănătății.

Însă FDA nu a dezvăluit și care este prețul pentru acest kit de testare pentru acasă. Pe site-ul companiei scrie că testul este „făcut anume să coste mai puțin de 50 de dolari”.

„Deși testele de diagnostic pentru COVID-19 au fost autorizate pentru colectarea acasă, acesta este primul test care poate fi în totalitate administrat acasă și oferă rezultatele acasă. Această opțiune de testare nouă este un progres important în diagnosticul bolii, pentru a ne adresa pandemiei și pentru a reduce povara publicului larg în privința transmiterii bolii”, a declarat Stephen Hahn, comisar FDA.

Testul cu exsudat nazal implică o etapă în care pacientul care și-a luat singur proba o introduce într-un recipient, care apoi este plasat într-o unitate de testare. Rezultatele sunt apoi vizibile pe un display al testului care se aprinde în decurs de 30 de minute.

FDA a precizat că indivizii la care rezultatul testului de acasă este pozitiv ar trebui să se autoizoleze și să ceară ajutor de specialitate de la furnizorul lor de servicii medicale. Totodată, persoanele la care testul este negativ dar care se confruntă cu simptome asemănătoare cu COVID-19 ar trebui să urmărească evoluția și să discute cu medicul lor.

Etichete: testare rapida kit de testare teste coronavirus testare covid test covid-19 testul COVID-19 aprobare FDA FDA

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC