Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Primul bebeluș cu anticorpi COVID-19, născut de o femeie vaccinată

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 23 martie 2021, ora 12:09

O gravidă vaccinată împotriva COVID-19 a născut un bebeluș sănătos, care are anticorpii împotriva acestei boli, scrie presa străină.

Un studiu recent despre care s-a scris în Forbes a demonstrat că bebelușii hrăniți la sân, născuți de femeile vaccinate împotriva infecției cu noul coronavirus, aveau anticorpi COVID-19 pe care i-au căpătat prin intermediul laptelui matern. 

femeie gravida covid

În prezent, potrivit Forbes, există studii clinice prospective care folosesc vaccinul de la Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, studii în care au fost înrolate 4.000 de femei gravide, cu sarcini între 6 luni și 8 luni.

Vestea bună este că o femeie din Florida, care este lucrător în domeniul medical, a primit prima doză de vaccin Moderna împotriva COVID-19 când se afla în săptămâna 36 de sarcină, iar trei săptămâni mai târziu ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă.

Probele luate din cordonul ombilical al bebelușului la momentul nașterii au demonstrat prezența anticorpilor împotriva COVID-19. Experții în domeniu spun, cu privire la acest pacient, că transmiterea de la mamă la făt atât a anticorpilor gripei, cât și a anticorpilor produși împotriva difteriei, tetanosului și tusei convulsive după ce viitoarele mame au fost vaccinate în timpul sarcinii s-a dovedit, în trecut, că oferă un anume grad de protecție nou-născuților care sunt prea mici pentru a fi vaccinați, o protecție care se întinde pe o perioadă de până la șase luni. Experții speră acum că transmiterea anticorpilor COVID-19 de la mamă la făt va oferi micuților o protecție similară, potrivit sursei citate.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: anticorpi covid-19 gravide covid-19 vaccinare gravide gravide vaccin covid-19 transmitere anticorpi bebelus anticorpi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC