Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Primul automat cu teste PCR instalat într-un aeroport

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 1 februarie 2021, ora 11:59

Călătorii care ajung pe Aeroportul Internațional din Oakland, SUA, pot cumpăra teste PCR pentru COVID-19 de la automatele recent instalate. Testele se expediază prin poștă, iar rezultatul vine online.

La prețul de 149 de dolari, testele RT-PCR At-Home Saliva se vând la chioșcuri contactless, în ambele terminale ale aeroportului menționat anterior, au declarat reprezentanții instituției, potrivit CNN. Acesta este primul aeroport din Statele Unite ale Americii care oferă teste pentru depistarea COVID-19 la aparatele automate, potrivit unui comunicat de presă din partea reprezentanților aeroportului.

aeroport automat vanzare teste covid-19 saliva

„Aeroportul Internațional Oakland îi ajută pe călătorii noștri să navigheze prin această pandemie, oferindu-le mai multe opțiuni de testare”, a declarat Bryant L. Francis, director al Port of Oakland.

Acesta a adăugat că, chiar și așa, călătorii trebuie să respecte regulile de carantină și restricțiile impuse în destinațiile către care călătoresc.

Testele care se auto-administrează au fost create de o companie numită Wellness 4 Humanity. Călătorii vor colecta o probă de salivă și apoi o vor trimite pentru a fi testată, prin intermediul companiei FedEx. Persoanele vor primi apoi rezultatele testării prin intermediul unei aplicații de pe telefon. Rezultatele sunt gata în interval de 24 până la 48 de ore.

Reprezentanții aeroportului au mai spus că aceste teste nu vor funcționa în cazul călătorilor, care au nevoie de un test negativ de COVID-19 înainte de a zbura spre Hawaii, dar acestor călători li se pune la dispoziție alte facilități de testare.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului a declarat că aceste teste sunt destinate pasagerilor care zboară înspre Oakland, după ce au călătorit în afara acestei zone. Și alți pasageri ar trebui să fie testați de furnizorul lor primar de servicii medicale, cu cel puțin trei zile înainte de zborul lor.

„Aceste kit-uri de testare care se pot face cu salivă, acasă, sunt pentru cei care sosesc în aeroport. Noi știm că există persoane care sunt îngrijorate cu privire la faptul că ar fi fost expuse la COVID-19 în timpul călătoriei lor. Ele pot folosi aceste teste când ajung acasă”, a mai declarat Roberto Bernardo, purtătorul de cuvânt al aeroportului, pentru CNN.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: teste covid teste coronavirus teste saliva covid test RT-PCR aplicatie de smartphone teste PCR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.