Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Prima țară în care populația va fi vaccinată în totalitate împotriva COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 11 ianuarie 2021, ora 16:44

Primul ministru al Israelului, Beniamin Netaniahu, promite că țara va avea suficiente doze de vaccin pentru a învinge epidemia de COVID-19 până la sfârșitul lunii martie.

Compania Pfizer a livrat milioane de doze începând de duminică, iar astfel Israelul va fi prima țară din lume care va alunga pandemia, spune primul ministru al acestui stat, potrivit The Times of Israel. Sursa citată spune că Israelul va acționa ca o „țară model” pentru strategia globală de combatere a pandemiei.

covid vaccinare israel intreaga populatie va fi vaccinata

Potrivit publicației citate, primul ministru Beniamin Netaniahu a anunțat zilele trecute că Israelul va fi prima țară din lume care va imuniza toți cetățenii săi cu vârsta de peste 16 ani și că va reuși să facă acest lucru până la finalul lunii martie.

Amintind de un „salt uriaș” în ceea ce privește negocierile Israelului cu compania Pfizer, Beniamin Netaniahu a mai declarat că gigantul din industria farmaceutică a fost de acord să trimită milioane de doze suplimentare de vaccin statului, iar primul avion care transportă prima tranșă de doze a fost trimis duminică spre Israel.

„Înțelegerea pe care am făcut-o cu Pfizer ne va permite să vaccinăm toți cetățenii din Israel cu vârste peste 16 ani până la finalul lunii martie și poate chiar mai devreme, ceea ce înseamnă că vom vaccina întreaga populație relevantă, iar oricine va dori acest lucru va putea să fie vaccinat”, a declarat Beniamin Netaniahu.

Sursa citată amintește că Israelul va servi drept „țară model” pentru Pfizer, oferind date statistice referitoare la eficacitatea vaccinului, a mai spus prim ministrul. El a adăugat că s-a ajuns la această înțelegere în cadrul unei serii de 17 convorbiri telefonice pe care le-a avut cu CEO-ul Pfizer, Albert Bourla. Prin faptul că va împărtăși datele pe care le are cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID, Israelul va da o mână de ajutor în formarea unei „strategii globale” pentru a învinge pandemia.

Credit foto: Jeyaratnam Caniceus de la Pixabay

Etichete: vaccinare israel coronavirus Israel vaccinare anti-COVID-19 vaccinare covid-19 vaccinare impotriva COVID-19 vaccinare impotriva covid vaccinare covid


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.