Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Prima persoană care a primit un ochi printat 3D

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 26 noiembrie 2021, ora 12:25

Steve Verze, un bărbat din estul Londrei, este prima persoană care va primi o proteză oculară printată 3D.

Pacientul unui spital din Londra va deveni prima persoană din lume care va beneficia de o proteză oculară printată 3D, scrie BBC.com. Totodată, acest gen de proteză oculară va reduce la jumătate timpul de care pacienții au nevoie pentru a-și găsi proteza potrivită, de la șase săptămâni, la trei săptămâni. 

Steve Verze proteza oculara printata 3d
credit foto: Moorfields Eye Hospital

 

„Aveam nevoie de o proteză oculară de când aveam 20 de ani și mă simțeam tot timpul conștient de această problemă. Când plecam de acasă, adeseori mai aruncam o privire în oglindă și nu îmi plăcea ceea ce vedeam. Acest ochi nou arată fantastic și, pentru că se bazează pe tehnologia printării digitale 3D, lucrurile vor fi din ce în ce mai bune”, a declarat Steve Verze, care are peste 40 de ani.

Pentru o proteză oculară clasică, un pacient trebuie să treacă printr-o ședință de două ore, pentru a i se lua mulajul după zona în care se află globul ocular, înainte ca proteza să fie apoi fixată și apoi pictată.

Proteza oculară printată 3D ar trebui să reducă procesul de fabricare la două-trei săptămâni, iar programarea inițială durează doar jumătate de oră, potrivit reprezentanților spitalului Moorfields Eye Hospital.

Etichete: proteza oculara imprimanta 3D oftalmolog Oftalmologie ochi 3D

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.