Newsflash
Internaționale

Prima farmacie de poezie din lume

de Dorina Novac - ian. 13 2020
Prima farmacie de poezie din lume

În Anglia s-a deschis, la finalul anului 2019, prima farmacie de poezie din lume, unde sunt prescrise versuri în loc de medicamente.

Ideea de a deschide prima farmacie de poezie din lume aparține poetei Deborah Alm. Tot ea este cea care prescrie poezii „pacienților” săi.

Persoanele care au trecut pragul farmaciei au căutat „ajutor” pentru a scăpa de stresul și de tensiunile vieții moderne, scrie News 24.

Poeta Deborah Alm spune că poezia ajută la ameliorarea unor afecţiuni precum oboseala și stresul.

farmacie poezie versuri

De asemenea, aceasta ține ateliere de poezie și consultații poetice – procesul fiind asemămător unei consultații reale. După o serie de întrebări legate de afecțiunile cu care se confruntă persoanele, aceasta le prescrie o „poezie” aleasă cu atenție.

După mai mulți ani lucrați cu pacienți diagnosticați cu demență, femeia mărturisește că poezia poate schimba starea de spirit a persoanelor.

Deborah Alm a cumpărat și o ambulanță pentru a străbate țara și pentru a împărți versuri.

ambulanta farmacie poezie

Organizația Mondială a Sănătății a publicat recent un raport potrivit căruia există tot mai multe dovezi privind beneficiile pe care arta le aduce sănătății.




Notă autor:

Sursă imagine: news.sky.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe