Newsflash
Internaționale

Platformă globală dedicată pacienților cu TB rezistentă la medicamente

de Florentina Ionescu - nov. 23 2021
Platformă globală dedicată pacienților cu TB rezistentă la medicamente

OMS a anunțat că este disponibilă o platformă globală cu datele individuale ale pacienților, creată pentru tratamentul tuberculozei rezistente la medicamente.

Pentru a crește baza de cunoștințe pentru ghidurile normative cu privire la modalitățile optime de tratament pentru tuberculoza rezistentă la medicamente, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat la 17 noiembrie că a fost înființată o platformă globală cu datele individuale ale pacienților (individual patient data – IPD) pentru tratamentul tuberculozei rezistente la medicamente (drug-resistant tuberculosis, DR-TB). 

raport tuberculoza 2021 site OMS
Foto: https://www.who.int/teams/global-tuberculosis-programme/tb-reports/global-tuberculosis-report-2021

 

Aceasta va fi o platformă securizată, dar accesibilă, care conține informații despre peste 10.000 de pacienți cu TB rezistentă la medicamente, ca punct de plecare, iar platforma va extinde aceste informații primite ca răspuns la o nevoie recentă de astfel de date, se arată într-un comunicat de presă publicatul pe site-ul OMS.

Datele din platforma DR-TB-IPD pot cataliza cunoștințe prin intermediul cercetării și contribuie la baza pentru dezvoltarea unor recomandări bazate pe dovezi.

OMS a ales o echipă de la  University College London (UCL), iar această echipă este curatorul informațiilor de pe platformă pentru următorii 5 ani, pe baza răspunsului primit cu privire la domeniul tuberculozei. Având funcția de curator al datelor pentru platforma DR-TB-IPD, responsabilitățile experților vor fi să găzduiască, să organizeze, să actualzieze, să mențină și să gestioneze funcționarea de zi cu zi a platformei; să asigure securitatea și confidențialitatea datelor, etc.

Tuberculoza rezistentă la medicamente continuă să fie o problemă uriașă de sănătate publică, având o povară grea asupra pacienților, comunităților și sistemelor de sănătate și de îngrijiri medicale. Mai multe detalii despre platformă pe www.who.int.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe