Newsflash
Internaționale

Pfizer: vaccinul COVID-19 funcționează la copiii cu vârste între 5 și 11 ani

de Florentina Ionescu - sept. 21 2021
Pfizer: vaccinul COVID-19 funcționează la copiii cu vârste între 5 și 11 ani

Reprezentanții companiei farmaceutice Pfizer spun că vaccinul împotriva COVID-19 din portofoliul propriu funcționează în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Compania Pfizer a anunțat luni că vaccinul său împotriva COVID-19 funcționează și în cazul copiilor cu vârste între 5 și 11 ani și că va cere autorizarea în Statele Unite ale Americii pentru acest grup de vârstă – un pas important către începerea campaniei de vaccinare la populația pediatrică, scrie The Associated Press

vaccin pfizer copii intre 5 si 11 ani eficient

Vaccinul produs de Pfizer și de partenerul său BioNTech este deja disponibil pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste. Dar în contextul actual, al revenirii copiilor la școală și al răspândirii variantei Delta, care este extrem de contagioasă, cauzând o creștere a numărului de infecții la populația pediatrică, mulți părinți așteaptă cu îngrijorare vaccinarea copiilor.

Pentru copiii de vârstă școlară, Pfizer a testat o doză mult mai scăzută – o treime din cantitatea care se găsește în fiecare vaccin administrat acum, precizează sursa citată. Cu toate acestea, după a doua doză, copiii cu vârste între 5 și 11 ani au dezvoltat niveluri ale anticorpilor care luptă contra coronavirusului la fel de puternice ca nivelurile înregistrate la adolescenți și la adulții tineri care și-au făcut vaccinurile, a declarat pentru The Associated Press dr. Bill Gruber, vicepreședinte senior al Pfizer.

Totodată, a declarat reprezentantul Pfizer, dozele făcute la copii s-au dovedit a fi sigure, cu efecte adverse similare sau cu mai puține efecte adverse temporare, cum ar fi durere pe braț la locul injectării, febră și dureri musculare, pe care adolescenții le-au avut.

„Cred că am găsit într-adevăr soluția”, a declarat dr. Bill Gruber, care este și medic pediatru.

Acesta a mai declarat și că cele două companii, Pfizer și BioNTech își doresc să aplice către FDA (Food and Drug Administration) până la sfârșitul lunii, pentru autorizarea utilizării de urgență a vaccinului Pfizer-BioNTech la această grupă de vârstă, urmând la scurt timp să se aplice pentru autorizare și la nivelul autorităților europene și britanice de reglementare.


Notă autor:

Fotografie creată de Yan Krukov, de la Pexels

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe