Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Pfizer și BioNTech au depus documentele pentru autorizarea celei de a treia doze

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 17 august 2021, ora 13:25

Pfizer și BioNTech au prezentat autorităților de reglementare din SUA datele inițiale ale unui studiu clinic pentru autorizarea celei de a treia doze de vaccin COVID-19.

Cele două companii au precizat că a treia doză a arătat un nivel semnificativ mai ridicat al anticorpilor de neutralizare a virusului inițial, comparativ cu cele două doze, precum și împotriva variantelor Beta și Delta, scrie Reuters.

a treia doza

Pfizer a declarat că, în timp, eficacitatea vaccinului scade, citând un studiu care a arătat o eficacitate de 84%, de la un vârf de 96%, la patru luni după a doua doză. Unele țări, inclusiv Israelul, au pus deja în practică planurile de a adminstra doze de rapel.

Cu toate acestea, decizia câtorva țări bogate de a cumpăra doze de rapel a provocat nemulțumirea activiștilor din domeniul Sănătății și a Organizației Mondiale a Sănătății, care a cerut un moratoriu pentru rapeluri până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie.

Cei doi producători de medicamente au spus că toți pacienții din studiu au primit a treia doză, BNT162b2, la opt până la nouă luni de la a doua doză de vaccin anti-COVID.

Producătorii de medicamente vor transmite, în următoarele săptămâni, datele studiilor Agenției Europene pentru Medicamente și altor autorități de reglementare. Aceștia au menționat că rezultatele unui studiu în stadiu târziu referitor la a treia doză sunt așteptate în curând.

Săptămâna trecută, autoritățile de reglementare din SUA au autorizat o a treia doză de vaccinuri COVID-19 de către Pfizer-BioNTech și Moderna pentru persoanele cu sistem imunitar compromis, care sunt susceptibile de a avea o protecție mai slabă în urma vaccinurilor cu două doze.

Etichete: Pfizer si BioNTech a treia doza varianta delta eficacitate vaccin

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.