Newsflash
Internaționale

Pfizer începe studiile clinice pentru vaccinul anti-COVID la gravide și copii

de Florentina Ionescu - feb. 23 2021
Pfizer începe studiile clinice pentru vaccinul anti-COVID la gravide și copii

Compania Pfizer a început studiile clinice pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 care să poată fi administrat la gravide. Urmează și studiile care au ca subiect copiii.

Compania a anunțat joi că primii participanți din Statele Unite ale Americii la un studiu clinic pe scară largă, conceput pentru a testa siguranța și eficacitatea unui vaccin împotriva COVID-19 pentru gravide, și-au primit dozele, scrie medicalxpress.com

vaccin pfizer studii clinice gravide

Obiectivul este de a înrola în acest studiu clinic de la nivel mondial aproape 4.000 de femei gravide, despre care compania crede că se va încheia până în ianuarie 2023.

„Recomand ca toate femeile însărcinate să fie imunizate, de la descoperirea inițială a sarcinii și până aproape de termen”, a declarat dr. Bob Lahita, profesor de medicină la New York Medical College și șeful departamentului de medicină de la St. Joseph University Hospital, pentru CBS News.

Acesta a adăugat că nu există „nicio dovadă” că vaccinul „are vreun efect asupra placentei, asupra fătului, asupra mamei. Excepție este dacă una dintre femei face infecția, face COVID-19, și este însărcinată, atunci are riscul de a se îmbolnăvi foarte, foarte rău”.

Reprezentanții companiei Pfizer au mai spus că au în plan să înceapă studiile clinice pentru vaccinul împotriva COVID-19 pentru copiii mici, în lunile următoare, și au mai spus că recent au început tralurile în cazul adolescenților.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe