Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Peste 100 de compuși chimici naturali ar putea fi utili împotriva COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 22 iunie 2020, ora 12:55

Un laborator de la University of Alabama din Huntsville a identificat 125 de compuși care se găsesc în natură care au potențialul de a fi eficienți în lupta împotriva virusului care cauzează COVID-19.

Acești compuși chimici naturali au fost identificați dintr-un număr de 50.000 de alți compuși, care au fost evaluați rapid de un supercomputer, scrie medicalxpress.com. Este prima dată când un supercomputer a fost utilizat pentru a evalua eficacitatea tratamentului în cazul unor compuși chimici care se găsesc în natură, compuși ce luptă împotriva proteinelor produse de COVID-19.

cercetare-compusi-chimici-naturali-covid-19

Laboratorul respectiv este în căutarea unor precursori ai medicamentelor care vor ajuta la combaterea pandemiei de COVID-19 și folosește un supercomputer al Hewlett Packard Enterprise (HPE), numit Cray Sentinel.

„Noi am folosit supercomputerele pentru a prezice sau estima produsele naturale care au cea mai mare probabilitate de a se lipi de trei proteine ale virusului SARS-CoV-2. Dintre cele 50.000 de produse chimice naturale pe care le-am analizat folosind supercomputerele, am descoperit că peste o sută ar putea fi estimate că se vor putea lega de proteinele care ne interesează”, a declarat dr. Jerome Baudry, biofizician molecular care conduce echipa de cercetători de la University of Alabama din Huntsville (UAH).

Acesta a mai explicat că echipa sa a descoperit 125 de compuși chimici, dar spune că ar putea exista mult mai mulți, „care sunt îndeosebi de interesanți, deoarece se leagă exact de zonele de care ne dorim, nu sunt nici prea mari, nici prea mici și au profilurile chimice ale substanțelor farmaceutice”.

Există, spune dr. Baudry, multe surse naturale diverse pentru aceste substanțe chimice de interes. Multe sunt relativ des întâlnite în plantele medicinale care se găsesc pe teritoriul Statelor Unite și multe provin din plante îndepărtate, din teritoriile Asiei de Sud-Est și Americii de Sud, precum și din unele tulpini de bacterii oceanice și de pe sol și unele tipuri de fungi.

Cercetările nu se opresc însă aici. Printr-o tehnică specială de analiză, oamenii de știință vor să descopere ce au în comun aceste substanțe chimice și ce trăsături chimice sunt importante pentru viitoarele cercetări.

Următoarea fază pentru compușii chimici are loc în cadrul testelor in vitro, într-un laborator partener, care va folosi un virus viu și celule vii, potrivit sursei citate. Acele molecule chimice care se vor dovedi a fi cele mai eficiente vor pune bazele pentru următoarele etape de cercetare și dezvoltare a medicamentelor. Aceste etape includ eficacitatea, toleranța și efectele adverse în trialurile clinice pe oameni.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: COVID-19 compusi chimici cercetari stiintifice cercetare stiintifica tratament covid-19 tratament coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC