Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Pericolul din parcurile de distracții

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 16 octombrie 2020

Activităţile recreaţionale din parcuri pot pune în pericol sănătatea copiilor și a tinerilor.

2_1În cadrul Conferinţei Naţionale a Academiei Americane de Pediatrie, desfășurată în acest an în mediul virtual, dr. Serena Freimen de la Universitatea Washington din St. Louis, Missouri, a prezentat rezultatele unui studiu* în care a evaluat riscul de accidentare pe care îl implică trambulinele din parcuri.

Au fost incluși în studiu peste 1,37 de milioane de pacienţi care s-au prezentat la camera de gardă în perioada 1998-2007 pentru leziuni traumatice.

Analiza acestor date arată că, deși un număr semnificativ mai mare de accidente are loc la domiciliu (1,22 de milioane), leziunile severe, cum ar fi fracturile coloanei vertebrale, au apărut de trei ori mai frecvent în parcurile cu trambuline (2,7%) decât la domiciliu (0,9%).

Totodată, fracturile de la nivelul membrelor inferioare au apărut mai frecvent în parcurile cu trambuline (51,7% faţă de 35,6% la domiciliu), însă fracturile membrelor superioare sunt mai des întâlnite la domiciliu (60,2% faţă de 42,5% în parc). Intervalul de vârstă cel mai afectat a fost 15-34 de ani.

*https://www.medscape.com/viewarticle/938882

Etichete: trambuline trambuline accident casnic accident casnic leziuni leziuni fracturi fracturi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC