Newsflash
Internaționale

Ontario: se renunță la permisul sanitar COVID, după proteste de amploare

de L. Budin - feb. 15 2022
Ontario: se renunță la permisul sanitar COVID, după proteste de amploare

Premierul provinciei canadiene Ontario a anunțat că permisul COVID nu va mai fi solicitat. De la sfârșitul lui ianuarie, zona este epicentrul unor manifestații anti-măsuri sanitare.

Prim-ministrul Doug Ford a anunțat, într-o conferință de presă, că se va renunța la permisul sanitar începând cu data de 1 martie, arată 7sur7. Ford a mai spus că majoritatea cetățenilor sunt vaccinați și că vârful Omicron a trecut.

convoi-libertate-canada

Renunțarea la măsurile sanitare este solicitată imperativ de protestatarii care blochează capitala federală Ottawa, din Ontario, de mai bine de două săptămâni. Pentru a pune capăt manifestațiilor, premierul canadian Justin Trudeau este gata să invoce starea de urgență, arată canalul CBC.

În Ontario, se preconizează ca, din data de 17 februarie, să se renunțe la mai multe restricții, mai puțin cele care privesc accesul în sălile de concert, teatre și evenimente sportive. Acestea vor funcționa la o capacitate de 50%.

Ontario este provincia cea mai populată din Canada. Autoritățile au impus acolo, din decembrie anul trecut, măsuri foarte stricte – printre cele mai stricte din lume, notează 7sur7.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe