Newsflash
Internaționale

Oncologia, subiect „dominantˮ în studiile clinice

de Dr. Alina SIMACHE - mar. 6 2020
Oncologia, subiect „dominantˮ în studiile clinice

Aproape 32% dintre studiile clinice care vor fi inițiate în 2020 își vor concentra atenția asupra domeniului oncologic.

Domeniul oncologic va reprezenta principalul subiect de interes al activității studiilor clinice în acest an, conform estimărilor furnizate de GlobalData Pharma Intelligence Center. Potrivit datelor, aproape 32% dintre studiile clinice care vor fi inițiate în 2020 își vor concentra atenția asupra domeniului oncologic. „Numeroase studii clinice incipiente din acest domeniu au fost realizate în urma cererii semnificative de abordări terapeutice inovatoareˮ, a declarat Mohamed Abukar, în calitate de analist în cadrul companiei.

Oncologia studii clinice - foto 2

Studiile oncologice care vor fi inițiate sunt în special de fază I sau II, iar circa 62% dintre acestea sunt sponsorizate de industria farmaceutică. Majoritatea indicațiilor pentru studiile clinice care vor fi inițiate în acest an se regăsesc tot în domeniul oncologic (70%), tumorile solide reprezentând principalul subiect de interes (3,31%) în cadrul studiilor sponsorizate de industria farmaceutică, iar ameliorarea durerii (3,5%) fiind abordată în special de cele din afara acestei industrii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe