Newsflash
Internaționale

OMS: varianta Lambda nu produce momentan îngrijorare

de L. Budin - aug. 5 2021
OMS: varianta Lambda nu produce momentan îngrijorare

Deocamdată, nu sunt motive pentru ca varianta Lambda a coronavirusului SARS-CoV-2, identificată iniţial în Peru, să fie considerată una care să suscite îngrijorare, consideră reprezentanții OMS.

Organizația Mondială a Sănătății spune că varianta Lambda e mai puțin transmisibilă și că, deocamdată, nu suscită îngrijorare, informează agenția EFE, preluată de Agerpres.

coronavirus-india

A fost detectată în 40 de ţări, dar nu există indicii că ea ar putea deveni dominantă, cum este, în prezent, varianta Delta. Varianta Gama, detectată prima dată în Brazilia, are o prevalenţă superioară variantei Lambda.

Important (în cazul unei variante) este să vedem cum circulă şi dacă transmiterea se extinde. Ceea ce observăm în cazul variantei Lambda este că nu pare să se răspândească masiv când este semnalată într-o ţară, inclusiv în Peru, unde a fost detectată prima dată”, explică şefa celulei tehnice anti-COVID-19 a OMS, Maria Von Kerkohve.

Cât despre mutaţii, experta OMS a spus că acestea sunt numeroase în cazul variantei Lambda, adăugând că orice schimbare suferită de coronavirusul SARS-CoV-2 este îngrijorătoare, întrucât astfel poate fi ameninţată capacitatea vaccinurilor de a combate acest virus.

Responsabila pentru imunizare a OMS, Kate O'Brien, a asigurat că vaccinurile anti-COVID-19 autorizate până în prezent continuă să fie eficace împotriva tuturor variantelor descoperite, mai ales în combaterea cazurilor grave de îmbolnăvire şi a spitalizărilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe