Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: Vaccinuri anti-COVID falsificate, descoperite în Mexic

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 30 martie 2021, ora 11:56

Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă în privința unui produs medical. Este vorba despre un vaccin împotriva COVID-19 falsificat.

Pe site-ul OMS se precizează într-un comunicat de presă că vaccinul BNT162b2 împotriva COVID-19 falsificat a fost identificat în regiunea celor două Americi a OMS. 

vaccin falsificat

Alerta emisă se referă la vaccinul falsificat împotriva COVID-19 identificat drept „BNT162b2”. Acesta a fost identificat în Mexic în luna februarie 2021 și a fost recent confirmat de către OMS ca fiind falsificat.

Produsul falsificat a fost administrat pacienților în afara programelor autorizate de vaccinare, se arată în comunicat. 

„Acest vaccin falsificat împotriva COVID-19 ar putea fi încă în circulație în regiune și ar putea fi oferit în continuare pacienților în afara programelor autorizate de vaccinare. Analiza de laborator a conținutului produsului falsificat este în așteptare, iar această alertă va fi actualizată de îndată ce sunt disponibile rezultatele”, au precizat reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății.

Vaccinul original împotriva COVID-19 BNT162b2 este indicat pentru imunizarea activă, pentru a preveni COVID-19 la indivizii cu vârsta de 16 ani și peste. 

vaccin anti covid falsificat

Vaccinurile anti-COVID falsificate prezintă un risc serios la adresa sănătății publice globale, atrage atenția OMS, și reprezintă o povară suplimentară asupra populațiilor vulnerabile și asupra sistemelor de sănătate. De aceea, este important ca vaccinurile falsificate să fie identificate și scoase din circulație.

Sursa foto: www.rawpixel.com; captură alertă OMS

Etichete: vaccin covid vaccin falsificat OMS Organizatia Mondiala a Sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.