Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS omologhează de urgență vaccinul chinezesc Sinovac

Viața Medicală
L. Budin joi, 3 iunie 2021, ora 15:49

După ce a dat undă verde serului anti-COVID produs de compania cineză de stat Sinopharm, Organizația Mondială a Sănătății a omologat de urgență și vaccinul chinezesc dezvoltat de laboratorul biofarmaceutic Sinovac.

Vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Sinovac, se administrează în două doze, la interval de patru săptămâni. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îl recomandă persoanelor de peste 18 ani, care doresc să se imunizeze, afară France 24.

Este al doilea vaccin chinezesc care primește undă verde din partea OMS. Serul Sinovac va putea fi inclus în dispozitivul internațional COVAX, care distribuie vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 în țările defavorizate de pe glob.  

În lume e o nevoie disperată de numeroase vaccinuri anti-COVID-19, pentru a face față enormelor inegalități”, a declarat doctorul Mariangela Simao, director general adjunct al OMS.

Etichete: decizie oms omologare vaccin ser anticovid sinovac distributie covax

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.