Newsflash
Internaționale

OMS: Europa este singura regiune cu tot mai multe cazuri de COVID-19

de Florentina Ionescu - nov. 25 2021
OMS: Europa este singura regiune cu tot mai multe cazuri de COVID-19

Experții din Organizația Mondială a Sănătății au declaat că numărul de cazuri noi de infecții cu coronavirus a crescut cu 11% în Europa în ultima săptămână.

Astfel, arată OMS, Europa este singura regiune din lume în care numărul de cazuri de COVID-19 a continuat să crească de la jumătatea lunii octombrie, relatează The Associated Press

OMS cazuri covid

În raportul săptămânal de evaluare al pandemiei, dat publicității marți, agenția de sănătate a ONU a declarat că atât număul de cazuri, cât și numărul de decese cauzate de COVID-19 la nivel global a crescut cu apoape 6%, cu aproape 3,6 milioane de noi infectări și cu 51.000 de noi decese raportate în săptămâna anterioară.

Directorul OMS pentru regiunea Europei, dr. Hans Kluge, a avertizat că, fără măsuri urgente luate curând, continentul european se va confrunta până la primăvară cu încă 700.000 de decese.

„Regiunea europeană rămâne prinsă în strânsoarea fermă a pandemiei de COVID-19”, a declarat dr. Hans Kluge, făcând totodată apel către țările Europei să crească gradul de vaccinare și să adopte alte măsuri de control, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea fizică pentru a evita o măsură dură, precum lockdownul.

Reprezentantul OMS a mai subliniat că deși mai bine de un miliard de doze de vaccin au fost administrate în toată regiunea europeană a OMS, acoperirea vaccinală variază de la 10% la 80% în țările de pe continent.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe